Dan Brown en de Vrijmetselarij

Voor de Helderse Vrijmetselaarsloge Willem Frederik Karel verzorgt Paul Marselje woensdag 7 november de openbare lezing ‘Dan Brown en de Vrijmetselarij’.

Dan Brown’s roman ‘Het verloren symbool’ gaat over de Vrijmetselarij. Miljoenen gingen er van het boek wereldwijd over de toonbank. Ook in de ‘Da Vinci’s Code speelt de broederschap een rol. In het laatste boek van de schrijver, ‘Oorsprong’ stelt Brown de vragen die ook vrijmetselaren bezig houden. Vrijmetselarij wordt daardoor weer in het middelpunt van de belangstelling geplaatst.

Maar wat is het geheim van de vrijmetselaars en wat is het verloren symbool? Wat is er in het boek waar en niet waar over de vrijmetselarij?Ook hier in Den Helder is er een vrijmetselaarsloge. Wat gebeurt daar en wat voor soort mensen zijn er lid?

Door aan de hand van de boeken in de wereld van Dan Brown te duiken kom je tijdens de lezing meer te weten over de feiten en mysteries van de Vrijmetselarij. Aansluitend is er een rondleiding door het logegebouw en is er de mogelijkheid om de werkplaats te bezichtigen. De methode van het werken met symbolen en rituelen krijgt ruime aandacht, net als het verloren symbool. Na de lezing is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met leden over de vrijmetselarij en de loges.

Marselje is meester-vrijmetselaar en oud-voorzittend meester van een vrijmetselaarsloge. Hij had langdurig zitting in het hoofdbestuur van Orde van Vrijmetselaren in Nederland en is lid van de Schotse Ritus, die in ‘Het verloren Symbool van Dan Brown zo’n belangrijke rol speelt.

Openbaar, toegang gratis.’Aanvang 20:00uur, zaal open 19:30uur. Vrijmetselaarsloge Willem Frederik Karel Molengracht 5 (foto). Aanmelden kan via de website www.logedenhelder.nl 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie