Damstrijd in MFC ’t Dorpshuis

De Helderse Damclub is 11 en 25 maart, samen met MFC ‘t Dorpshuis Julianadorp, gastheer van een van de drie halve finales in de nationale titelstrijd dammen voor zowel junioren als pupillen.

De andere plaatsen waar een halve finale plaatsvindt, zijn Hoogeveen en Culemborg. Namens de Helderse damclub is pupil Brent van Leenen één van de deelnemers waarmee bij de pupillen rekening moet worden gehouden.

Bij de junioren komen vijf sterke spelers naar Julianadorp, onder wie Berke Yigittürk, de nationaal kampioen aspiranten van 2016 en streekgenoten Michel Mensinga en René Emaneel, beide lid van SNA uit Heerhugowaard.

Bij de pupillen spelen naast Brent van Leenen ook streekgenoten spelers Naomi Snijder en Jelle van der Eng (beide lid van SNA Heerhugowaard) en nog 17 sterke dammers vanuit Groningen, Wageningen, Urk , Haarlem, Ochten en het Friese Oldeboorn mee.

De junioren spelen in een halve competitie allemaal een keer tegen elkaar. De pupillen spelen ‘Zwitsers’, waarbij steeds zoveel als mogelijk tegenstanders met evenveel wedstrijdpunten tegen elkaar spelen. Per ronde worden partijen gespeeld met een bedenktijd van 30 minuten plus 15 seconden per zet.

Wedstrijdleider Wim van Tiel verwacht mooie en spannende wedstrijden op een hoog niveau. Aanvang beide dagen 10.30 uur, de laatste ronde is naar verwachting rond 16.00 uur afgelopen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie