D66 en CDA trouw aan coalitie

Na de Stadspartij en de PvdA hebben ook CDA en D66 vrijdag definitief besloten door te gaan met de huidige coalitie, al is dat dan zonder de VVD.

Begin deze week stapte de VVD uit de coalitie, nadat deze partij het vertrouwen in de coalitie had opgezegd. Los van elkaar hebben CDA en D66 de afgelopen dagen intensief overleg gehad over de gevolgen hiervan. Beide staan voor een moeilijke keuze.

Zowel het CDA als D66 kiest voor de stad en haar inwoners. “Het is niet in het belang van Den Helder om vlak voor de verkiezingen een coalitie op te blazen. Juist nu we in de stad met goede dingen bezig zijn. Continuïteit en stabiliteit zijn van belang”, menen beide fracties.

Het is bekend dat CDA en D66 niet op één lijn liggen met de stadspartij, waar het gaat om het dossier stadhuis. “Het raadsvoorstel wat voorligt, kent hoge risico’s en heeft stevige overschrijdingen in het vooruitzicht.”

“Het gevaar is dat miljoenen over de balk gegooid worden, plannen nog soberder worden of juridische procedures voor problemen zorgen. CDA en D66 hebben grote zorgen voor de gevolgen en zijn dan ook tegen het voorliggende voorstel.”

“Maar er is veel meer waarop de stad vooruit moet”, zegt Roy Slort (CDA). “De versterking van onze economische positie in de kop is volop gaande en de stadsvernieuwing is een geweldige opsteker voor Den Helder. Hiermee gaan we door, in het belang van onze inwoners en de stad. Een stabiel stadsbestuur staat voor CDA en D66 voorop.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie