Crowdfunding voor herbouw houtzaagmolen

De Helderse Molenstichting De Onderneming is een crowdfunding-actie begonnen voor de herbouw aan de Fabrieksgracht van de houtzaagmolen De Goede Verwachting.

De molen moet een duurzaam icoon van Den Helder worden. Bedrijven en particulieren kunnen er – letterlijk – een steentje aan bijdragen. Door het schenken van een of meer bouwstenen, verbindt men zich als sponsor aan de prominente blikvanger. Een bouwsteen kost 10 euro.

Steentje kopen? Ga naar De Helderse Molen

De eerste sponsoren van 1000 euro hebben zich inmiddels aangemeld. “Tevens zijn de eerste stenen verkocht”, meldt voorzitter Hans Verhoef van de molenstichting in haar eerste nieuwsbrief.

Ooit was Den Helder rijk aan molens. Straatnamen als Molengracht, Molenstraat en Molensloot zijn blijvende herinneringen aan deze periode, waarin molens het straatbeeld van de stad beheersten. Om het verleden te eren en de toekomst te omarmen, wordt nu gewerkt aan de terugkeer van één van deze beeldbepalende parels.

Los van de crowdfunding probeert De Onderneming subsidie te krijgen van het Waddenfonds. Verhoef: “2019 gaat een spannend jaar worden. Onlangs is een delegatie op bezoek geweest in Den Helder. Het was een zeer goed en vruchtbaar gesprek. Mooi was de inbreng en het enthousiasme te zien. Vanuit Woningstichting Den Helder en de Gemeente zijn toezeggingen gedaan die essentieel zijn voor de Waddenfondsaanvraag.”

Foto: Impressie houtzaagmolen aan de Fabrieksgracht, het vroegere Vinkenterrein. (Illustratie Duco Kapitein)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie