Contracten School 7 ondertekend

De toekomstige gebruikers van de nieuwe bibliotheek (School 7) hebben dinsdag hun handtekeningen gezet onder de contracten die voor KopGroep Bibliotheken, de Helderse Volksuniversiteit (HVU) en de Helderse Historische Vereniging (HHV) het gebruik van School 7 regelen.

Rachël van Kempen zette haar handtekening voor de HVU, Ko Minneboo en secretaris Jan van Herwijnen voor de HHV en bestuursvoorzitter Mannes Westra voor de bibliotheek.

KopGroep Bibliotheken betrekt School 7 als haar nieuwe centrale vestiging voor de Noordkop. De HHV opent er het Helders Historisch Centrum, terwijl de HVU er cursussen, workshops en lezingen gaat houden.

“Daartoe hebben we de beschikking over twee leslokalen op de begane grond”, meldt de HVU via haar website. In een ervan werden dinsdagmiddag de gebruikscontracten ondertekend.

“Verder gaan we gebruik maken van twee lokalen op een bovenverdieping. Daarnaast zijn we als HVU goed zichtbaar bij de balie van School 7. Ook onze administratie komt er te werken. In de eerste helft van april verhuizen de gebruikers naar de Keizersgracht.”

“Met het nieuwe complex krijgen wij als HVU een onderkomen dat op zichzelf al een bezienswaardigheid is. Oud- en nieuwbouw lopen geraffineerd in elkaar over.”

“De vele zithoekjes bieden verrassend uitzicht op zowel de speels opgestelde boekenkasten als op het Helderse leven buiten School 7. In het Leescafé kun je terecht voor een kopje koffie en een krantje, terwijl de aanpalende Zaal 7 geschikt is voor tal van presentaties.”

Het hele concept ademt volgens de HVU de bedoeling van de architecten: School 7 als nieuwe huiskamer van de stad. Aan de buitenkant een markant baken dat de Helderse binnenstad verbindt met de gerestaureerde oude marinewerf Willemsoord.

De officiële opening van School 7, op zaterdag 21 mei, gaat gepaard met een groot stadsfeest. Ook zondag 22 mei is School 7 open voor bezichtiging. Op beide dagen presenteert de Helderse Volksuniversiteit zich met het nieuwe cursusprogramma, dat in september start.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie