College tijdje zonder alcohol

Iedereen vanaf 18 jaar (de wettelijke leeftijd dat je alcohol mag drinken) wordt uitgedaagd om mee te doen om dertig of veertig dagen geen alcohol te drinken. Fris de lente in, een maandje detoxen.

IkPas is een uitdaging voor jezelf om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Nieuwsgierig? Doe ook mee! De actie start op 1 maart en ook het college van Den Helder doet mee.

Vanaf 1 maart drinken mensen in heel Nederland bewust 30 of 40 dagen geen alcohol. Dat doen zij om te ervaren wat regelmatig alcohol drinken met je lichaam doet. Als je stopt merk je dat je beter slaapt, dat je je fitter voelt, dat je een betere concentratie hebt en je valt er ook nog eens van af. Allemaal voordelen dus. Alles over de actie kun je vinden op www.ikpas.nl.

De gemeente werkt samen met de andere gemeenten in Noord-Holland Noord in het programma ‘In control of alcohol en drugs’. Het programma heeft als uitgangspunt niet roken, niet drinken onder de 18 jaar.

“Samen willen we coma-zuipen voorkomen, willen we dat jongeren minder jong starten met drinken en willen we jongeren leren wat de gevolgen kunnen zijn van het gebruiken van alcohol, drugs en roken. Op dit moment zijn er al ruim 4500 deelnemers aangemeld.”

Ook veel bestuurders uit de regio doen mee. In Den Helder geven burgemeester Koen Schuiling en wethouders Trees van der Paard, Odd Wagner, Edwin Krijns en Bob Haitsma het goede voorbeeld. Zij doen mee aan de actie en drinken 30 dagen bewust geen alcohol.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie