College komt met nieuw voorstel stadhuis

Het nieuwe voorstel voor de toekomstige huisvesting van de gemeente Den Helder komt in mei naar de gemeenteraad. Dat heeft het college de raad dinsdag per brief laten weten.

Overeenkomstig het bestuursakkoord 2015 – 2018 zijn eerder vier mogelijkheden voor het stadhuis bekeken. Het betrof verbouwing van het huidige stadhuis en nieuwbouw op één van de locaties Halter Bellevue, Willemsoord of voormalig ’t Huys Tydverdryf.

Op basis van het “Scenario-onderzoek Stadhuis Den Helder” koos het college in februari voor nieuwbouw op Willemsoord. Dat bleek namelijk veruit de goedkoopste oplossing. Gebruikmakend van twee bestaande gebouwen (Willemsoord 29 en 30) bleek dit de oplossing met de laagste investeringskosten en de laagste jaarlijkse exploitatielasten.

Zowel oppositie als coalitie uitte nogal wat bezwaren op deze keuze. De coalitie verzocht het college zelfs het plan voorlopig in te trekken en de raad nader en beter te informeren over de vier opties. “Daarom is vervolgens door de coalitiefracties, in overleg met ons, een verdiepingsslag op de scenario’s gemaakt”, zo schrijft het college.

“Daarbij zijn de vier onderzochte locaties op hun haalbaarheid beoordeeld. Op basis hiervan bereiden wij een raadsvoorstel voor dat wij in de komende maand mei aan de raad voorleggen.”

Beantwoording van de vele raadsvragen laat echter nog even op zich wachten, daar hebben burgemeester en wethouders wat extra tijd voor nodig.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie