Coffeeshop verplaatsen naar de buren?

De coffeeshops verdwijnen op termijn uit de Koningstraat. Dat zei wethouder Lolke Kuipers maandag tijdens de raadscommissie Stadsontwikkeling en –beheer. Met de buurgemeenten is Den Helder in gesprek om te kijken of een van de coffeeshops daarnaartoe kan verhuizen.

De commissie besprek de toekomst van de Koningstraat en ook de verplaatsing van de horeca kwam aan bod. De ondernemers zelf willen naar Willemsoord en de gesprekken daarover zijn al enige tijd gaande, zoals bekend. “Maar we gaan niet zomaar alles oppakken en daar neerzetten, er moet een goed concept achter zitten”, aldus Kuipers.

“Want als je nu zomaar houdt wat je hebt, dan krijg je wat je kreeg”, ofwel: problemen worden dan ook verplaatst.

Ook de vraag wat te doen met de coffeeshops kwam aan de orde. Een deel van de lokale fracties wil ze meeverhuizen naar de oude Rijkswerf, maar Willemsoord-directeur Hans Broekmeulen wil de horeca wel hebben, maar niet de verkooppunten van softdrugs.

Kuipers ging er slechts kort op in, maar meldde daarbij wel dat ze hoe dan ook uit de Koningstraat zullen verdwijnen.

Er wordt volgens de wethouder met de buurgemeenten gesproken over verplaatsing van een de shops naar Texel, Hollands Kroon of wellicht Schagen. Den Helder heeft nu op dit gebied een soort van regiofunctie en heeft zelfs te maken met drugstoerisme. Dat is iets waar de gemeente vanaf wil. En de toekomst van de Koningstraat? “Een veilig woongebied, met hier en daar een kroegje”.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie