Coastline start zaterdag op FM

Den Helder – Tijdens de dag van de muziek, op zaterdag 2 juni, wordt live vanuit de mobiele studio in de Beatrixstraat om 11.00 het officiële startschot gegeven voor de herstart van Coastline op FM. De ‘nieuwe’ regio-omroep zendt uit via 96.0 FM.

Coastline begon ooit als piraat in 1985. Na een tijd stilte, een nieuwe periode op FM en de afgelopen jaren via internet, keert de zender nu dus terug in de ether. De omroep kreeg eind vorig jaar door Agentschap Telecom (AT) kavel B33 toegewezen. “We geloven sterk dat het radiolandschap er in de toekomst anders uit gaat zien en er veel meer content via internet zal worden beluisterd, maar nu is een FM-licentie een absolute meerwaarde om ons publiek in onze regio te bereiken”, aldus Jan de Boer. “De audiostream blijft gewoon aanstaan.”

De testuitzendingen vanaf de 200 meter hoge toren in Wieringermeer zijn in volle gang, maar vanaf 2 juni gaat de schakelaar definitief op ‘aan’ en is de Kop van Noord-Holland een regio omroep rijker. Coastline past de programmering aan op een heel nieuwe doelgroep. “Natuurlijk zijn de programma’s gericht op onze eigen regionale bevolking, maar vooral ook op de meer dan 1.000.000 toeristen die jaarlijks de Kop bezoeken.”

Herkenbaar
Het station Coastline hanteert een herkenbaar muziekformat aangevuld met luchtige (regio)info, waarbij naast de bekende hits van de afgelopen 40 jaar en de muziek van morgen ook veelal gekozen wordt voor soul, funk, disco en betere harmonieuze popmuziek die niet op andere stations gedraaid wordt maar wel het “Oh ja, wat leuk!” gevoel oproepen. “Hiermee heeft De kop van Noord Holland naast de lokale omroepen een mooi Bovenregionaal muzikaal alternatief”, aldus Jan de Boer van Coastline.

In de ochtend (07.00 – 09.00) wordt vanaf 4 juni ook het populaire ochtendprogramma van het onlineradiostation Traffic Radio uitgezonden op Coastline. Dit programma wordt gemaakt door Rick van Velthuysen, voormalig dj van onder meer Veronica.

Meer informatie over Coastline op de website www.coastlinefm.nl. De medewerkers in de studio zijn makkelijk bereikbaar via WhatsApp 06 26 96 96 48 of studio@coastlinefm.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie