Clubs introduceren zaalvoetbal voor meisjes

JVC, FC Den Helder en MSV Zeemacht slaan handen ineen om meisjeszaalvoetbal in Den Helder te introduceren!

In navolging van de Helderse veldvoetbalkampioenschappen en een competitie voor spelers onder de 23 jaar, staat nu een alweer een volgend initiatief op het programma.

Vorig seizoen is gestart met een meisjesteam binnen de afdeling zaalvoetbal van Zeemacht. “In het eerste seizoen werd gespeeld onder de vlag van de SZVV in een juniorencompetitie, waarbij de meiden het tegen jongens moesten opnemen”, zegt trainer/coach Ferry van Loon. “Alles verloren, maar wel ontzettend snel gegroeid in hun voetbalspel.”

Dit jaar zouden zij uitkomen in de laagste klasse van de damescompetitie van de SZVV, waar zij prima weerstand konden bieden en ook wedstrijden begonnen te winnen! Helaas werd besloten dat het te gevaarlijk was voor de allerjongsten en moesten de initiatiefnemers wat anders verzinnen.

Veel meiden spelen al op het veld samen, dus werd contact gezocht met alle verenigingen in de regio of zij interesse hadden in een zaalcompetitie voor meiden. JVC en FC Den Helder reageerden positief, waarna de verenigingen samen kwamen en er nu een interne competitie is opgezet!

Elke vrijdagavond vindt er tussen 18:00 en 19:00 uur een wedstrijd plaats tussen een van deze verenigingen in sporthal De Brug! Nieuwsgierig naar het (zaal)voetballend talent in Den Helder? Kom dan gerust eens kijken! Zelf geïnteresseerd in het zaalvoetbal? Wees welkom! Wellicht zijn er volgend seizoen meer verenigingen enthousiast geworden en kan er onder de vlag van de KNVB een competitie opgezet gaan worden!”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie