Club kampioenschappen bij DOK

Deze week werd het Open Clubkampioenschap in de B-klasse bij DOK verreden. Een aardig startveld zorgde in het begin voor een saai wedstrijdbeeld maar dat zou snel veranderen.

De snelheid lag niet al te hoog en men werd pas wakker geschud toen een ontsnapping van Sjer Slijkerman en Harry van der Laan serieuze vormen ging aannemen. Het tempo in het peloton ging omhoog en onder aanvoering van Ed Scholte werd deze ontsnapping te niet gedaan.

Daarna volgde een levendige wedstrijd met talloze ontsnappingen. Op een gegeven moment ontstond er een kopgroep van 6 renners met daarbij ook Tanja Ites. Nog drie renners wisten aan te sluiten en bij dit drietal de tweede dame n.l. Laura van Regenmortel.

In deze kopgroep van negen renners zaten alle favorieten voor de titel en ze lieten zich niet meer inlopen door het verslagen peloton. In de eindsprint maakte Harry van der Laan er een lange sprint van.

Ed scholte kwam in de laatste meters nog dichtbij maar van der Laan drukte zijn wiel iets eerder over de streep. Derde werd Peter Verplancken die in de sprint zijn meerdere moest erkennen in de beide routiniers.

Voor de A-klassers was er een trainingsrit vastgesteld dit in verband met de Meertour die a.s. donderdag begint. Jermo Agema wist deze overtuigend te winnen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie