Clippers een week lang in Den Helder

Van 22 tot en met 28 juli 2016 vindt in de haven van Willemsoord, Den Helder, het eerste Clipper Festival Willemsoord plaats. Dit bruisende festival, dat in het teken staat van sailing, food en entertainment, wordt georganiseerd rondom de tussenstop van ’s werelds langste zeilrace rond de wereld: de Clipper Round the World Yacht Race.

In het weekend van 22, 23 en 24 juli worden de twaalf oceaanracers die meedoen aan de zeilrace in Den Helder verwacht. Zij blijven een week in de haven van Willemsoord.

Bezoekers kunnen gedurende deze week de bemanningen ontmoeten en de oceaanracers van dichtbij bekijken. Tijdens de speciale Open Boot dagen is er zelfs gelegenheid aan boord te gaan. In de loop van de week zijn de zeiljachten ook in actie te zien.

Een van de grote publiekstrekkers tijdens het weekend is het Zomercarnaval. Zaterdag 23 juli staat geheel in het teken van dit swingende, bruisende feest. Net als vorig jaar zal er weer een kleurrijke en muzikale optocht zijn en vindt op het festivalterrein de ‘Battle of the Drums’ plaats. ’s Avonds zijn er diverse spetterende podiumoptredens.

Vrijdag, zaterdag en zondag wordt het centrale plein van Willemsoord omgebouwd tot een enorm openlucht restaurant. Maar liefst 25 rollende, rijdende of anderszins mobiele eetgelegenheden maken van Willemsoord de gezelligste, creatiefste en vooral smakelijkste eetgelegenheid van Den Helder en omgeving.

Alle informatie over het Clipper Festival Willemsoord is terug te vinden op de speciale site www.clipperfestival.nl, Facebook en Twitter.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie