Clipper Race Festival Willemsoord

Op dit moment zijn de clippers onderweg naar Den Helder en als het allemaal voortvarend gaat zal vrijdagmiddag 22 juli de eerste van de 12 oceaanracers aankomen in Den Helder op de oude rijkswerf Willemsoord.

Dat is het startsein van het 7 dagenlangdurende “Clipper Race Festival” op Willemsoord een festival, dat georganiseerd wordt rondom de stop-over van ’s werelds langste zeilrace rond de wereld “Clipper Round the World Yacht Race” en iedereen heel veel vertier biedt. Tijdens deze dagen worden er op Willemsoord diverse activiteiten georganiseerd.

Voor jong en oud, voor zeilers en landrotten, voor iedereen die van een feestje houdt. Een gevarieerd programma kent een enorme diversiteit aan activiteiten. 

Bezoekers kunnen oceaanracers van dichtbij bekijken en op dinsdag 26 juli is er gelegenheid op deze zeiljachten mee te varen. Op het speciaal ingerichte Watersportplein vinden vinden tal van presentaties en activiteiten plaats. Zo kunnen kinderen in het weekend zelf (leren) zeilen in een ‘Optimist’ en is de ‘Solar Boat’ van TU Delft te bewonderen.

Voor een hapje en drankje zijn de foodtrucks van Rrrollend Den Helder aanwezig, wordt er zaterdag 23 juli het “Zomercarnaval 2016” gevierd met diverse muzikale podiumoptredens. Donderdag 28 juli wordt het festival afgesloten met een ‘zeilparade’ en worden de 12 oceaanracers van de “Clipper Round the World Yacht Race” door de Koninklijke Marine begeleid naar de start van de laatste etappe naar Londen.

Meer informatie is te vinden op www.clipperracefestival.nl. 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie