Chantastic gaat voor ABBA

In de zaal van Hotel Wienerhof repeteert elke woensdagmiddag het koor Chantastic Den Helder. Het is een projectkoor, dat wil zeggen dat het koor aan een muzikaal project werkt en na de uitvoering van het project kunnen leden zich weer opnieuw aanmelden voor het volgende project.

Vorig seizoen was het de muziek van The Beatles dat centraal stond en dit seizoen staat de muziek van ABBA centraal. ,,Het ABBA project startte vorig jaar september en dat leverde meteen een aantal nieuwe koorleden op.” dat zegt Arjen Busscher, hij is de dirigent van het koor.

Hoe wordt die keuze, zoals nu voor ABBA eigenlijk gemaakt? ,,Dat gaat heel democratisch, ik hou een enquete onder de leden en daar kwam de muziek van ABBA al snel als favoriet naar voren. Nou stond dat ook op mijn verlanglijstje omdat ik de muziek van ABBA heel leuk vind om driestemmig uit te voeren met een koor. De muziek is heel mooi qua opbouw van harmonie. Het is mooi te verdelen over drie stemgroepen, dus ja, het werd ABBA….iedereen blij.

Moet je voor bepaalde nummers nog concessies doen? ,,Nou bijna niet, de dames in ABBA waren altijd de solist en wij zijn een koor met dit keer alleen maar vrouwen dus dat is goed voor deze toonsoort. Sommige nummers beginnen heel laag zoals in Mama Mia en dat laat ik hier door de alten doen. Het leuke is ook, doordat je met deze muziek bezig bent, kom je er achter hoe knap alles in elkaar steekt”.

Ook in Haarlem en Alkmaar heeft Arjen Busscher twee Chantastic koren die op hetzelfde project zitten. Met het koor in Haarlem is hij inmiddels aan een nieuw project begonnen, namelijk de muziek van Singer/Singwriters. Muziek dus van Carole King, Simon & Carfunkel, Sam Smith, Leonard Cohen, Bob Dylan etc. Op woensdag 21 februari gaat dit nieuwe project ook in Den Helder starten. Waarschijnlijk zullen koorleden uit de huidige club zich ook wel weer aanmelden maar nieuwe koorleden zijn ook van harte welkom.

Op zondag 18 februari is de eindpresentatie van het ABBA project van Chantastic Den Helder. Deze wordt gehouden in Hotel Den Helder aan de Marsdiepstraat nummer 2. Ook op deze middag kan men zich aanmelden voor het nieuwe project. De aanvang is 15.00 uur en de toegang is gratis. Zie ook www.koorchantastic.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie