Carport hangplek moet weg

Als het aan burgemeester Koen Schuiling van Den Helder ligt moet de zogeheten Carport, inclusief parkeerplaats en basketbalveldje, in Nieuw Den Helder voor de maand mei weg zijn.

In plaats daarvan wordt direct een wachtend landschap ingericht. Dat meldt de Helderse Courant. De Carport is een hangplek voor mensen van Antilliaanse komaf, zo’n twintig tot dertig man.

In 2011 is met de groep besproken dat ze vijf jaar op deze plek mogen verblijven. Volgens de gemeente houdt de groep zich onder meer bezig met het spelen van domino. De buurt klaagt echter over drugs- en alcoholgebruik en het dealen van drugs op de plek.

Sommige leden van de carportgroep hebben een fiks strafblad. In de afgelopen periode hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente, de groep, Multifunctioneel Centrum ’t Wijkhuis (dat tegenover de Carport staat) en Woningstichting.

Een aantal jaar geleden werd al aangegeven dat sloop een optie was. De groep wenst zelf een vervangende plek. Leden van de groep hebben aangegeven het liefst in een gebouwtje achter het MFC zich te willen vestigen.

Woningstichting, eigenaar van het pand, wil hieraan niet meewerken; de corporatie voorziet problemen met omwonenden. Daarnaast is er op deze locatie nagenoeg geen controle. Bron: Helderse Courant.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie