Carnaval in Bastion Pierre

Prins Jan I regeert weer een paar dagen over Waaienburg. In een bomvol Bastion Pierre kreeg de carnavalsprins zaterdagavond symbolisch de sleutel van de stad overhandigd. Tot en met maandag is het feest met de Krabbetukkers.

Een flink deel van de lokale politiek was aanwezig bij het uit handen geven van de macht. Niet alleen enkele raadsleden, ook burgemeester Koen Schuiling was aanwezig en wethouder Krijns, Wagner en Van der Paard.

Samen met de vele honderden enthousiaste feestvierders zagen ze de start van het carnavalsweekeinde in Den Helder, dat traditiegetrouw altijd drie dagen duurt.

De aanweizgen waren ook getuige van het naderende afscheid van de hofdames Kim Pieters en Nataly Timmerman, want zij hebben aangegeven volgend jaar niet meer van de partij te zijn. De zoektocht naar geschikte vervangers is inmiddels begonnen.

Na het feest van zaterdagavond gaan de Krabbetukkers zondagmiddag verder met het Kindercarnaval, waarna maandagavond het weekeinde wordt afgesloten met de snipperavond. Vanaf dinsdagmorgen heeft burgemeester Schuiling het dan weer voor het zeggen in zijn eigen stad.

LOS TV was ook aanwezig en maakte het volgende verslag van de openingshandeling.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie