Camera’s bij station Zuid?

Er komt mogelijk toch cameratoezicht bij station Zuid. Ook bekijkt de gemeente de mogelijkheid om mensen met een uitkering in te zetten rond het station, om zo de veiligheid (en vooral het veiligheidsgevoel) in het gebied te verbeteren. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van de fractie van de VVD.

“Het NS station Den Helder Zuid is al jaren lang een bron van ergernis voor de reiziger”, zo schrijft de VVD. “Men voelt zich onveilig door de vele vernielingen die daar regelmatig worden gepleegd. Fietsen en auto’s zijn vaak het doelwit van vernielingen.”

“Dit gebeurt aan beide zijden van het station, meestal in die perioden dat de pakkans nihil is. Voor de dagelijkse forensen is het geen uitnodigend station om daar even te verblijven.”

In antwoord op de VVD benadrukt het college dat de veiligheid van de reiziger zelf niet in het geding is. “Dat staat echter los van het veiligheidsgevoel van reizigers of passanten.” Het college stelt dat de gemeente zich op diverse manieren heeft ingezet voor verbetering van de veiligheid in het gebied.

“Op dit moment wordt onderzocht of inzet ter verbetering van de veiligheid van station Zuid door mensen die op basis van de Participatiewet een aanvraag hebben ingediend voor een uitkering tot de mogelijkheden behoort.”

“Daarnaast wordt voor meerdere plekken in Den Helder bekeken of het middel van mobiel cameratoezicht op projectbasis (tijdelijk) kan worden ingezet, station Zuid is één van die locaties.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie