C & B concerten in de Driemasterkerk

Zondag 22 januari is de start van een nieuwe reeks concerten in de Driemasterkerk in Den Helder.

C (culture) & B (breakfast) concerten zijn een aanvulling op de in korte tijd zeer populaire (klassieke) Driemasterconcerten die de eerste vrijdag van de maand worden gehouden. De C&B concerten worden ingevuld met optredens van lokale en regionale artiesten. Het concept is: zaal open 9.30 uur waarbij het publiek wordt ontvangen met een warm croissantje, koffie en jus d’ orange. Het concert vangt aan om 10.30 uur en duurt tot ± 12.00 uur

Het Scheepsfolk zal op deze zondag 22 januari het eerste optreden verzorgen. Aan Noordzee en Marsdiep liggen de roots van deze maritieme folkband Scheepsfolk.

Zij brengen een mix van traditioneel en nieuw, met altijd het nautische, het maritieme aspect als hoofdthema. Hun muziek wordt omschreven pure folk, vol energie; mensen kunnen niet stil blijven staan. De muzikale invloeden komen niet alleen uit heel Europa, maar ook van over de hele wereld; blues, reggae, cajun, Americana en skiffle invloeden zijn te beluisteren, waardoor er een eigen unieke stijl is ontwikkeld.

Sinds 1995 treedt de band niet alleen regelmatig op in Nederland maar ook op festivals in Frankrijk, Engeland, Duitsland en België. Meer info: zie: www.scheepsfolk.nl.

Locatie Driemasterkerk Kerkgracht 49 Den Helder. Entree all incl. € 10,- (contant geen PIN)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie