BvDH stelt vragen over Visser

De fractie van Beter voor Den Helder heeft het college enkele vragen gesteld naar aanleiding van het nieuws dat de declaraties van ex-wethouder Geurt Visser, bijna twee jaar na zijn ontslag, alsnog zijn uitbetaald door de gemeente.

De fractie wil onder meer weten welk deel nu nog niet is uitgekeerd en wat daar de reden voor is. Namens de fractie vraagt Daniëlle Pater of het klopt dat de bezwarencommissie Visser volledig in het gelijk heeft gesteld en wat het oordeel van de commissie is over de rechtmatigheid van de nog niet uitgekeerde declaraties.

Verder wil BvDH weten of de declaraties ook onderzocht zijn door de afdeling P&O en de gemeentesecretaris en wat hun oordeel was.

Ook wil de fractie van het college weten welke juridische kosten er inmiddels voor dit dossier zijn gemaakt en welk bedrag aan juridische kosten de gemeente nog verwacht te maken.

De declaraties die nog niet zijn uitgekeerd betreft het woon-werkverkeer van Visser tussen Den Helder en Nootdorp in de periode dat hij een woning had in de Koningstraat. Volgens Visser maakte hij die reis ongeveer eens per week, om partner en kinderen te zien.

Het betwiste bedrag bedraagt volgens Visser zo’n 500 euro. Pater vraagt aan het college of het klopt dat wethouder Pieter Kos declaraties woon-werkverkeer tussen Leiden en Den Helder wel krijgt uitbetaald, terwijl hij ook een woning in Den Helder heeft.

Pater vraagt verder: “heeft voormalig wethouder Visser al excuses en/of andere genoegdoening ontvangen voor de beeldvorming rondom zijn persoon in de media?, Zo nee, wanneer gaat u dit dan doen? En wanneer neemt het college formeel afstand van het dus feitelijk onjuiste rapport van de heer Versteden?”

Ook wil ze weten hoeveel geld Versteden heeft ontvangen voor het opstellen van het rapport.

“Welke conclusies trekt de burgemeester zelf als voormalig wethouder Geurt Visser volledig in het gelijk gesteld wordt door de rechtbank? Welke conclusies trekken de huidige wethouders van VVD, CDA, PvdA en D66, aangezien zij als raadsleden toenmalig wethouder Visser wegstuurden vanwege zijn declaratiegedrag?”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie