Buslijnen niet helemaal geschrapt

Vaste lijnen in Noord-Holland Noord die op de nominatie stonden helemaal te verdwijnen, blijven rijden tijdens spitstijden. Per 22 juli gaat er een nieuwe dienstregeling in. De PvdA stelde maandag in de provincie voor om spitslijnen te regelen, een meerderheid van de Commissie Mobiliteit ging daarmee akkoord.

Ook tussen Juliandorp en Den Helder komen meer busritten. Op zondag gaat lijn 30 twee keer in plaats van één keer per uur rijden. De scholierenspits tussen Julianadorp en Schagen zou overdag met twee ritten moeten worden uitgebreid.

In de regio Schagen was veel onrust ontstaan over lijn 152, de lijn van Schagen naar Julianadorp zou helemaal verdwijnen. Ook scholen hebben gereageerd omdat er veel leerlingen van de lijn gebruik maken.

Volgens de provincie blijft de lijn vanaf 22 juli rijden tussen Callantsoog en Schagen, het deel richting Julianadorp wordt geschrapt. “Het was desinformatie dat die lijn helemaal zou verdwijnen, daar is nooit sprake van geweest”, antwoorde Gedeputeerde Post vanmiddag.

Vanuit Noord-Holland Noord kwamen vandaag zo’n veertig actievoerders naar Haarlem om te protesteren tegen de nieuwe plannen voor het busvervoer in die regio. De SP had een bus geregeld om de tegenstanders op te halen vanuit Callantsoog, Schagen, Heerhugowaard en Castricum.

Bron: LOS Mediapartner NH.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie