Burendag bij het Wijkhuis en de Lichtboei

burendag

Burendag: buren nodigen elkaar uit op de koffie of ondernemen gezamenlijk activiteiten. Zaterdag werd bij het Wijkhuis en De Lichtboei in Nieuw Den Helder en op vele andere plaatsen in Den Helder van alles georganiseerd en natuurlijk beklonken met een bakkie.

burendagBurendag bij het Wijkhuis

Gezelligheid kent geen tijd, was het motto bij het wijkhuis, en gezellig werd het. Met onder meer kraampjes met informatie of lekker eten, een luchtkussen en een optreden van Blitzz. Vanaf de opening om 10.00 uur was het doorlopend gezellig druk en lieten velen zich het lekkers goed smaken.

Wijkagent Gino Beers was aanwezig en kon hier laagdrempelig benaderd worden over tal van onderwerpen. Wat persoonlijke problemen, maar ook dingen die structureel gebeuren in de buurt kreeg hij te horen. Hij benadrukte het belang van dit directe contact in een buurt en, zo zegt hij lachend: “het is nog gezellig ook!”.

burendagDe huiskamer van het jongerenwerk was ook open. Voor de jeugd in de buurt wordt hier van alles georganiseerd, maar er kan bijvoorbeeld ook gewoon lekker gegamed worden. Om wat extra geld binnen te halen verkochten ze op het plein drinken en broodjes hamburger.

Binnen zat de jeugd lekker met elkaar te gamen, velen zelfs met een mooi geschminkt gezicht, want ook voor de gezichtskunstenaar was een hoekje vrijgemaakt in het Wijkhuis.

Burendag bij de Lichtboei

burgendagOok bij de Lichtboei was er aandacht voor de burendag. Gezamenlijk werden de terrassen voor het pand opgeknapt. Alle bloembakken werden weer fris gemaakt met nieuwe plantjes en dat zag er weer gezellig uit.

Een heuse poffertjeskraam maakte het terras voor deze dag wel af. Jammer dat het net even te fris was om buiten te zitten, maar ook binnen smaakte deze Oudhollandse lekkernij prima! Een aantal van de bewoners liet zich niet kennen en ging lekker smikkelen op het terras. Dat vond de poffertjesbakker wel heel gezellig. En toen ze het er allemaal over eens waren dat het heerlijke poffertjes waren, kon zijn dag niet meer stuk!

foto’s DHfoto

burendag

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie