B’s Sound verzorgt geluid Giro D’Italia

Voor de Helderse firma B’s Sound Service is de start van de Giro D’Italia in Nederland extra bijzonder. Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag zorgden zij voor het geluid bij de finish.

“Enkele weken geleden zijn we benaderd met de vraag of een Bose geluidsinstallatie, een PA-installatie bij het huldigingspodium en een Pioneer CD-set bij de Tourradio kon worden geleverd, bij de finish van drie etappes van de Giro D’Italia in Gelderland”, vertelt HenkJan Kroese.

“In collegiale samenwerking met Peters geluidstechniek plaatste B’ Sound de complete installatie inclusief regie wagen in alle drie de finishplaatsen. Dit zijn Apeldoorn Nijmegen en Arnhem.”

In totaal is bijna een kilometer geluid op statieven geplaatst, waarbij de Italianen de keiharde eis hebben gesteld dat alleen het merk Bose mag worden gebruikt. “In totaal ruim 60 stuks speakers type 802 en 402. Een eis waaraan we ruimschoots konden voldoen.”

Volgens Kroese is het drie dagen hard werken, met slechts een paar uurtjes slaap per dag. “Elke dag moet na afloop van de finish alles weer worden afgebroken en op de nieuwe finishlocatie opgebouwd.”

“Wij zijn er als Helders geluidsbedrijf trots op dat we een dergelijk prestigieuze opdracht mochten uitvoeren.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie