Brugklasdag voor groep-achters van De Dijk

De groep-achters van Meerwerf Basisschool De Dijk volgden donderdag de vakken die zij na de zomervakantie krijgen, in de brugklas. Woensdag stonden zij nog op het podium voor de eindmusical, een dag later werden ze voorbereid op de brugklas.

De kinderen uit groep acht kijken dagelijks naar het Jeugdjournaal. De juf haalde hier het idee voor de Brugklasdag vandaan. De school die te zien was bij het Jeugdjournaal deed aan drie brugklasdagen, maar omdat De Dijk op het laatste moment met het idee kwam is het snel georganiseerd en is het bij een dag gebleven. Alle andere juffen en meesters waren heel enthousiast en waren bereid om mee te werken.

De 27 groep-achters werden in twee klassen verdeeld met beiden een eigen rooster. Omdat alle juffen en meesters een vak wilden geven duurden de lessen een half uur. De directeur was voor een dag de conciërge. Van 12:30 tot 13:00 uur was de grote pauze, er was een echte middelbare schoolkantine gemaakt in de gang, met saucijzenbroodjes, patat, watermeloen en chocoladekoekjes. De leerlingen moesten daar wel, net als na de zomer in de echte brugklas, voor betalen. De opbrengst gaat echter niet naar school zelf, maar naar Make A Wish.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie