Breed respect in raad voor nieuw college

De gemeenteraad sprak maandag in hoofdlijnen over het Helders Akkoord, het programma voor de bestuursperiode tot 2022. Zeven wethouders werden maandag benoemd, waarmee het nieuwe college van B en W formeel een feit is.

De coalitie van VVD, CDA, Beter voor Den Helder, Seniorenpartij, ChristenUnie, Stadspartij, PvdA en Behoorlijk Bestuur heeft er alle vertrouwen in dat “keer op keer de beste deal voor Den Helder gemaakt zal worden.” Zei fractievoorzitter Carlo Assorgia van Beter. Soortgelijke woorden sprak voorman Harmen Krul van het CDA. “Het akkoord zet een streep onder het verleden.”

De wethoudersploeg die maandag benoemd werd door de gemeenteraad bestaat uit Kees Visser (VVD), Heleen Keur (CDA), Michiel Wouters (Beter), Peter de Vrij (PvdA), Pieter Kos (Stadspartij), Remco Duijnker (Seniorenpartij) en Tjitske Biersteker (ChristenUnie).

Kritiek
De oppositie van D66, PVV en GroenLinks ventileerde de nodige, zij het milde, kritiek op het Helders Akkoord. D66-leider Henk Mosk plaatste kanttekeningen bij de passages over het stadhuis en het onderwijs. Maar Mosk was te spreken over het wederzijdse respect waarmee de partijen met elkaar aan het formeren geslagen waren. Hij beloofde de coalitie te helpen waar dat kan. “Den Helder is helemaal niet ziek, we kunnen trots zijn op onze stad!”

Wethouders
Frank Feeburg van de PVV was er teleurgesteld over dat zijn partij niet bij de formatie was betrokken. Hij plaatste vraagtekens bij het aantal van zeven wethouders. Dit kost veel geld en dat had beter aan sociale zaken besteed kunnen worden.

Rechts akkoord
Marije Boessenkool van GroenLinks concludeerde dat het Helders Akkoord een rechts stuk is waarin het sociaal domein moet bloeden. Maar ze noemde ook positieve zaken, zoals het streven om van Den Helder een fietsvriendelijke stad te maken. Positief is ook dat er een loketfunctie van de gemeente komt in Julianadorp.”

Voor uitgebreide berichtgeving over de gemeenteraad van 9 juli zie de site van onze mediapartner DEN HELDER ACTUEEL

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie