Brandjes tijdens de jaarwisseling

De brandweer moest tijdens de jaarwisseling enkele keren in actie komen, ook voor loos alarm. In Julianadorp ging een bestelbus door brand verloren, vermoedelijk is hier sprake van brandstichting.

Al op oudejaarsavond moest de brandweer van Julianadorp uitrukken voor een alarmmelding in winkelcentrum Dorperweerth. Het bleek uiteindelijk om loos alarm te gaan.

Na de jaarwisseling moest er geblust worden op de Molengracht. Er was een brandje op de bovenste verdieping, hoewel eerst nog werd gedacht aan een lamp of een tv waarop het beeld van een open haard was te zien. De brandweer heeft vanaf het terras geblust, de schade is onbekend.

In de Nieuwjaarsnacht om half drie is in Middelzand brand ontstaan in een bestelauto. De auto is volledig uitgebrand. Bewoners en omstanders zijn ervan overtuigd dat de brand is aangestoken.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Er zullen onder meer beelden van bewakingscamera’s worden bekeken, die door verschillende omwonenden beschikbaar zijn gesteld.

Volgens de politie is de jaarwisseling verder rustig verlopen. Op straat was het sfeervol en er zijn ‘maar’ drie aanhoudingen verricht.

Foto’s: Inter Visual Studio / Glocal Media.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie