Bouw je eigen bootje tijdens Sail

Het is bijna zover. Woensdag 21 juni start de bouw van ‘de grootste vloot, ooit gebouwd in drie dagen door basisschoolkinderen’. In Den Helder in ‘Dok 51’ op Willemsoord gaan honderden basisschoolkinderen aan de slag met ‘bouw-je-bootje’.

Bouw je bootje is een project van de Utrechtse ontwerper Caspar ten Berge. Hij ontwikkelde een bouwpakket voor een boot, dat kinderen van 8 tot 12 jaar zelf in elkaar kunnen zetten.

In Den Helder is er zelfs nog iets uniekers aan de hand. De organisatie van SAIL Den Helder 2017, de basisscholen en het bedrijfsleven werken drie dagen met ‘bouw-je-bootje’ samen om meer dan 30 boten in elkaar te gaan zetten.

De scholen zien het als leertraject voor de jeugd en SAIL Den Helder 2017 en het bedrijfsleven helpt het mogelijk maken door geld en materialen beschikbaar te stellen.

In shifts van dagdelen gaan de leerlingen, onder schooltijd, van 09.00 uur tot 16.00 uur aan de slag onder begeleiding van studenten van MBO Tetrix technische opleiding, waarvoor het coachen van de jeugd een mooie praktijkopdracht is. En er zullen vast een aantal enthousiaste ouders zijn die een handje willen meehelpen.

Zaterdag 24 juni gaan de bootbouwers rond 10.30 uur in optocht met hun creaties over het Sailterrein om ze in het bassin van het Helders Dorp te water te laten. Uiteraard zijn daarbij vele trotse ouders en familieleden aanwezig.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie