Borstbiopsie-apparaat NW Ziekenhuis

Minder ongemak voor patiënten en minuten tijdswinst per onderzoek, dat zullen de grootste voordelen van het Brevera breast biopsy system zijn.

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft woensdag als eerste ziekenhuis in Noord-Europa het borstbiopsie-apparaat in gebruik genomen. Een biopt wordt gedaan om bij patiënten met een verdenking van borstkanker een diagnose te stellen.

Het nieuwe systeem maakt het mogelijk om tijdens het nemen van de biopten uit de borst al foto’s te maken van de stukjes weefsel.

Zo kan tegelijkertijd worden beoordeeld of het onderzoek gelukt is. Voor de patiënt is dit een voordeel omdat het minder ongemak oplevert en de duur van de ingreep wordt verkort.

De tijdswinst kan oplopen tot 10 minuten per patiënt. Noordwest Ziekenhuisgroep is door fabrikant Hologic uitgekozen als partner in het onderzoek naar de ervaringen met de Brevera.

Patiënten hebben zelf de keuze of ze deel willen nemen aan het onderzoek. Jaarlijks behandelen de specialisten en medewerkers meer dan 600 patiënten met borstkanker.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie