Bolder als boegbeeld

Den Helder is aan drie kanten omgeven door water, ze leeft met en door de zee. Een boodschap die iedere bezoeker aan de stad straks ontvangt als hij via de stationslocatie de stad betreedt.

Het Helderse maritieme bedrijfsleven, de Port of Den Helder, de TESO en andere lokale partijen als HOB en Citymarketing Den Helder hebben het initiatief van Zeestad omarmd en maken dit mogelijk.

Zij bieden de stad een symbool van iconisch formaat aan: een dubbele bolder, uitgevoerd in brons en gedecoreerd met het verhaal van de stad.

De nautische bedrijven geven hiermee de stad en haar inwoners een geschenk dat invulling geeft aan een gekoesterde wens: het zichtbaar maken van de maritieme identiteit en de verbondenheid met de zee.

De symmetrische H-vorm van de bolder maakt het tot een toegangspoort naar de stad om onderdoor of langs te lopen. Om bij af te spreken en te ontmoeten.

De aanlichting van de bolder bij avond maakt het beeld letterlijk ‘licht’ in beleving. Schaduwwerking en reflectie van de hoogglans gepolijste teksten zorgen ook overdag voor contrast en een speels karakter.

Een dubbele bronzen bolder van 6 meter hoog, waarop de maritieme geschiedenis van de stad staat geschreven. Tijdens Sail Den Helder 2017 en namens het maritieme bedrijfsleven, is het iconische geschenk aan de stad symbolisch overhandigd aan burgemeester Koen Schuiling, door Wim Schouwenaar, eigenaar van DHSS en Havenman van het jaar.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie