Boekenfeest voor de kinderen

Boeken over vrienden staan centraal tijdens de Kinderboekenweek, want dit jaar is het thema Vriendschap. In Den Helder wordt de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober gevierd met een uitgebreid programma.

Woensdagmiddag 10 oktober is er voor kleintjes in de leeftijd van 4 tot 8 jaar een groot feest in de Stadshal op Willemsoord. Het draait om het populaire boek ‘Kikker vindt een vriendje’ van Max Velthuijs. Er is van alles te doen voor kinderen van 4 t/m 8 jaar: samen over het ‘blote voeten pad’ wandelen, een eigen vriendje maken, met elkaar dansen, koek versieren, knutselen, kleuren, lezen en spelen. En natuurlijk met Kikker op de foto. Gezien de grote belangstelling is het raadzaam om vooraf een kaartje te kopen bij de kassa van De Kampanje.

In het Reddingmuseum (foto), ook op Willemsoord, kunnen de kinderen vrijdagmiddag 12 oktober genieten van het prentenboek ´De mooiste vis van de zee´. Aansluitend gaan ze het museum ontdekken.

In het Marinemuseum krijgen kinderen zondagmiddag 14 oktober een opleiding tot matroos en leren ze marcheren, salueren en opdrukken. Daarna worden ze voorgelezen uit het boek: ‘Alle hens! Stoere marineverhalen’. Bij Triade gaan de kinderen woensdagmiddag 3 oktober met de voetjes van de vloer. Samen dansen, geïnspireerd op het kinderboek ‘Mag ik meedoen?’. Voor en na de les mogen de kinderen een speciaal schilderij maken voor hun beste vriend of vriendin.

Bij De Helderse Vallei staan diverse spannende activiteiten op het programma. Kinderen kunnen met de kippen op stok, taartjes voor dieren maken, de winterslaaptrekquiz spelen en een spannende vleermuizentocht maken.

Meer informatie over deze activiteiten staat op  de websites van de deelnemende instellingen: www.kopgroepbibliotheken.nlwww.kampanje.nlwww.reddingmuseum.nlwww.deheldersevallei.nlwww.marinemuseum.nl en www.triade-denhelder.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie