Boek over geschiedenis DOK Toer

Op vrijdag 28 april om 19.30 uur presenteert de toerafdeling van de Helderse wielervereniging HRTC DOK het Jubileumboek “DOK Toer 1977 – 2013”, geschreven door oud-Toerredacteur Anne de Poel.

De schrijver overhandigt het eerste exemplaar aan medeoprichter A. Hof (91), toerleden ontvangen een gratis exemplaar. Wethouder Odd Wagner krijgt uit handen van de auteur het tweede exemplaar.

De plaats van handeling is het clubgebouw van DOK aan de Guldemondweg in De Schooten. Belangstellenden zijn welkom.

DOK Toer is opgericht op 1 april 1977 door Dick Wessels, Arie Hof en Klaas Goudswaardt. De ontstaansgeschiedenis van de Doktoerders is minutieus beschreven, gevolgd door 36 hoofdstukken reilen en zeilen van de afdeling.

De Poel kon putten uit 35 jaar, voornamelijk door hem zelf geschreven clubkranten, verslagen van tochten, fietsvierdaagses (ook die op Noorderhaven) notulen, persberichten en rapporten, (buitenlandse) meerdaagses en diverse ‘Maastrichten-Den Helder’.

Ook aan belangrijke gebeurtenissen buiten Toer is aandacht besteed: het ontstaan van concurrent RTV Toon Jacobs, het nieuwe complex aan de Guldemondweg, het 50- en 75-jarig bestaan van (heel) DOK. Het boek beslaat inclusief foto’s circa 300 bladzijden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie