Blauwe zone van 2 naar 5 uur

Gratis parkeren in de binnenstad kan voortaan niet twee, maar vijf uur. Dat heeft het college deze week besloten.

“Naar aanleiding van het besluit om in het centrum blauwe zones in te stellen met een maximum parkeerduur van twee uur hebben ondernemers in het centrum aangegeven problemen te hebben met deze parkeerduur. Het college heeft aangegeven gevoelig te zijn voor de aangevoerde argumenten”, zo meldt het college.

“Daarnaast is voor het college de economische ontwikkeling van de binnenstad van Den Helder een belangrijk speerpunt. Zij besluit de maximum parkeerduur voor alle zones aan te passen naar maximaal vijf uur.” Het geldt van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Het college heeft inmiddels laten weten dat de nieuwe parkeerduur officieel pas per 1 mei kan ingaan. “Om deze wijziging mogelijk te maken, moet van de wet een nieuw verkeersbesluit worden genomen. Dit zal binnenkort worden gepubliceerd en belanghebbenden kunnen hiertegen gedurende zes weken eventueel bezwaar indienen.”

“Vanaf 1 mei 2017 zal de nieuwe maximale parkeerduur een feit zijn. Tot die tijd geldt de parkeerduur van twee uur, maar gaat de gemeente coulant om met handhaving op de parkeerduur. Op het ontbreken van een blauwe parkeerschijf en foutparkeren wordt wél streng gelet.”

Het invoeren van gratis parkeren is een proef. Voor de zomer van 2018 wordt de maatregel geëvalueerd.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie