Blankenzee pakt goud op EK

Tijdens het slotstuk van de Europese jeugdkampioenschappen bowlen in Finland heeft het Nederlands team de mooiste prijs gewonnen! Denise Blankenzee (16, Julianadorp) wist het Masters Event te winnen!

In de finale versloeg ze Megan G. Dicay uit Denemarken met 2-1, nadat zij met 0-1 had achter gestaan in de best-of-3 finale.

Tijdens het Masters Event kwamen de beste 24 jongens en beste 24 meisjes van het toernooi nog één keer in actie.

Blankenzee wist iedere ronde te overleven en bereikte zo de finale. Hierin toonde zij karakter door ook bij een 1-1 stand te blijven vechten. Een serie strikes werden de Deense tegenstandster teveel, waardoor Blankenzee er met het goud vandoor ging!

Er kwam zo een eind aan een week lang events waarbij het Nederlands team kan terugkijken op een zeer succesvolle campagne. Blankenzee won naast goud ook twee keer brons.

Ze werd derde in de All Events, de individuele ranking waarbij alle scores van het gehele toernooi worden meegenomen. De andere bronzen medaille pakte ze met het NL meisjesteam.

Het team van coaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong, kn ondanks enkele pittige teleurstellingen, terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie