Bijen houden zondag open huis

Helderse imkers doen zondag 15 juli van 11.00 tot 16.00 uur mee aan de landelijke dag van de bij.

Hoe gaat een imker te werk, hoe ontstaat honing en hoe bouwen bijen hun raten? Op deze en andere vragen kun je antwoord krijgen. Niet op een braderie, want daar horen bijen net als roofvogels niet thuis, maar gewoon daar waar de imkers hun bijen houden. In Den Helder is dat in een bijenstal in De Schooten. Je krijgt verder uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijke maken van eigen tuin en balkon.

Bedreigde bijen
Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Hun voortbestaan is in gevaar. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om onze leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld.

Waar?
De Helderse bijenhouders zijn actief aan de G.P. Blankmanstraat in De Schooten. Rij helemaal door tot het sloopbedrijf Oosterbeek, ga rechts af het rode pad in en aan het eind van dit pad vind je bijenstal.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie