Bezuinigen met soms pijnlijke keuzes

Burgemeester en wethouders zien de toekomst van Den Helder optimistisch in. Dankzij de aantrekkende economie en vooral de forse investeringen in Defensie, maar natuurlijk ook vanwege de steeds beter wordende voorzieningen, zal Den Helder op korte termijn veranderen van een krimp- in een groeigemeente. Even door een zure appel heen bijten hoort daar helaas ook bij.

Vooruitlopend op de discussies in commissies en raad had het college dinsdag de lokale pers uitgenodigd voor een toelichting op de begroting. Ja, er moet volgend jaar bezuinigd worden, maar daarbij zijn wel keuzes gemaakt om de pijn te verdelen en zo klein mogelijk te houden. Het college wilde vooral benadrukken dat het steeds beter gaat met Den Helder en dat we dan ook vooral met z’n allen positief moeten zijn.

“Den Helder gaat weer groeien”, sprak burgemeester Koen Schuiling. “Tussen nu en 2025 wordt er fors geïnvesteerd in Defensie en dat betekent onder meer enkele duizenden nieuwe banen bij de marine. In combinatie met de overige ontwikkelingen in Den Helder maakt dit dat een flink deel van de nieuwe defensiemedewerkers voor een woning in onze stad zal kiezen”, aldus Schuiling. Wethouder Pieter Kos schetste dat als slechts 30 procent van de nieuwe medewerkers voor Den Helder kiest, we over enkele jaren al geen krimpgemeente meer zijn. “En dat is een voorzichtige schatting”, benadrukte Kos.

Lees verder bij onze Mediapartner Den Helder Actueel.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie