Bevolkingsonderzoek borstkanker

Alle vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar ontvangen eens per twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Vanaf 18 december 2017 kunnen vrouwen uit Den Helder weer meedoen.

De gegevens van de vrouwen ontvangt Bevolkingsonderzoek Midden-West automatisch van de gemeente. Een goed georganiseerd onderzoek is een belangrijke manier om de sterfte aan borstkanker terug te dringen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden er elk jaar ongeveer 850 vrouwen minder aan borstkanker.

Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. De foto’s worden gemaakt door speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten. Deelnemers ontvangen binnen 2 weken een uitslagbrief.

Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige zekerheid. Ook kunnen niet alle gevallen van borstkanker vroegtijdig worden opgespoord. Bij klachten wordt geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts.

Het is belangrijk om regelmatig deel te nemen, ook als bij het vorige onderzoek geen afwijkingen zijn gevonden. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en gratis.

Waar staat het onderzoekcentrum? Locatie onderzoekscentrum: Op het parkeerterrein bij het ROC, Sportlaan. Meer informatie op www.bevolkingsonderzoekmidden-west.nl. U kunt ook bellen met de informatielijn op telefoonnummer 088 266 90 00, op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie