Betere voorzieningen op en rond stranden

De gemeente werkt aan het verbeteren van de voorzieningen op en rondom de stranden van Julianadorp, Den Helder en Huisduinen. Zo worden de stranden -ook voor mindervaliden- beter toegankelijk gemaakt, routes verbeterd met borden, banken en fietsenstallingen en de profielen van de stranden versterkt en verder ontwikkeld.

De gemeente werkt samen met Stichting Strandexploitatie Noordkop.

Wethouder Toerisme Edwin Krijns: “Ik vind het belangrijk dat iedereen, ongeacht beperking, in staat is om van dichtbij te kunnen genieten van het strand en de zee. Voor rolstoelgebruikers bijvoorbeeld zijn er vaak veel hindernissen die het strandplezier beperken of onmogelijk maken. Met de komst van deze faciliteiten hopen we die optimale strandbeleving ook voor hen waar te maken”.

Duinoord is één van de drukbezochtste strandopgangen in Den Helder. Daarom wordt het huidige betonnen strandpad met tientallen meters verlengd en worden daarna houten rolvlonders gelegd richting zee. Hierdoor is het met name voor mindervaliden mogelijk om ver het strand op te gaan en zo het strand intensiever te kunnen beleven.

Strandopgang Julianadorp (strandpaviljoen Paal 6) zal rolvlonders krijgen en een bankje op het strand. De houten rolvlonders worden gelegd tot de voorkant van het strandpaviljoen, zodat mindervaliden ver het strand op kunnen. Daarnaast wordt de strandrolstoel vervangen, die door de brand bij Paal 6 verloren is gegaan.

De Grafelijkheidsweg is voor fietsers en wandelaars de manier om bij strandopgang Huisduinen te komen.

Toch wordt de Verlengde Helderse Zeewering veel gebruikt en die verzandt steeds verder. Inmiddels is dit deel van de dijk op aandringen van de gemeente door het hoogheemraadschap schoongeveegd, zodat de bereikbaarheid is gewaarborgd.

De bebording wordt hierop aangepast en er worden extra fietsenstallingen geplaatst. Voor fietsers is de dijk echter niet langer op een veilige manier toegankelijk. De gemeente is met gebruikers in overleg over het verbreden van de strandopgang Grafelijkheidsweg en het eventueel verplaatsen van de strandopgang.

De afgelopen jaren zijn bij de strandopgang Hengstepad diverse houten rolvlonders in brand gestoken. Daarom worden hier nieuwe vlonders geplaatst.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie