Beter voor Den Helder de grootste

De kiezer heeft gesproken en Beter voor Den Helder is de nieuwe grootste partij van Den Helder. De partij van lijsttrekker Carlo Assorgia krijgt 6 zetels. Het CDA 5 en de VVD 4.

De PVV komt uit op 3 en D66, Seniorenpartij, Stadspartij, ChristenUnie en PvdA allen op 2. GroenLinks, Behoorlijk Bestuur en Gemeentebelangen komen uit op 1 zetel en de overige partijen halen de raad niet. De opkomst was met 48,6 procent iets hoger dan vier jaar geleden.

Nieuwkomer de PVV haalt 3 zetels, waar veel mensen meer hadden verwacht. D66 halveert en komt uit op 2. De Stadspartij krijgt een flinke klap. “We hadden echt op meer gehoopt”, liet lijsttrekker Pieter Kos na afloop weten.

Tjitske Biersteker van de ChristenUnie had een goede avond, haar partij verdubbelt in de raad. En de PvdA was vooral opgelucht dat het beide zetels kan behouden. D66 leek de schade lang beperkt te kunnen houden, maar verloor toch de helft van haar zetels.

Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder – foto in het midden) sluit bij de coalitievorming op voorhand VVD en D66 uit. CDA en Stadspartij zijn wel welkom aan de onderhandelingstafel. Wie er verder nog mee gaan praten wordt ongetwijfeld spoedig bekend.

De verkiezingsuitslag wordt vrijdagochtend officieel vastgesteld op het stadhuis. Mogelijk dat donderdag al wel bekend wordt wie op voorkeurstemmen de raad haalt.

1 Reactie op Beter voor Den Helder de grootste

Geef een reactie