Berckmoes klaar met de VVD

Voormalig Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes-Duindam, woonachtig in Julianadorp, heeft haar lidmaatschap van de VVD opgezegd.

“Directe aanleiding hiervoor is de halfslachtige houding waarmee de partij omgaat met het integriteitsschandaal omtrent voorzitter Henry Keizer”, zo laat zij op Facebook weten.

“Als voorzitter van de grootste partij van het land heeft hij een voorbeeldfunctie. Henry Keizer had er goed aan gedaan, direct nadat hij vorige week in opspraak kwam, tijdelijk terug te treden als voorzitter. Hij wordt tenslotte op de hoogte gehouden van de voortgang van de coalitie onderhandelingen.”

Het oud-Kamerlid (in maart nam ze na ruim vijf afscheid van de Tweede Kamer) zegt geen verbetering te zien, “terwijl de afspraken in de partij hierover duidelijk zijn.” “

Hij geeft aan 100 procent integer te hebben gehandeld. Het is aan anderen om die conclusie te trekken. Ik ben diep teleurgesteld in de VVD. Niets wijst erop dat er binnen de partij echt iets gaat veranderen. En dat is toch hard nodig.”

De integriteitscommissie van de VVD gaat een onderzoek instellen naar de zakendeal die voorzitter Henry Keizer in 2012 sloot. Keizer vroeg vrijdagmiddag zelf om het onderzoek.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie