Berckmoes jaagt VVD de gordijnen in

De grenzen moeten dicht voor jonge mannen uit het Midden-Oosten. Dat zegt VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes uit Julianadorp volgens RTL nieuws.

“Ik krijg hier geheid gedonder mee, maar I don’t care. Het mengt voor geen meter”, stelt Berckmoes tegen BNR over de verschillen in cultuur en geloof. “Door de enorme bevolkingsgroei daar, komen jonge mannen uit Afrika en het Midden-Oosten hiernaar toe.”

Die migratie moet gewoon stoppen, zegt ze. “Daar moeten we onze grenzen goed tegen afschermen.” Ze wil hiermee voorkomen dat West-Europa een soort Eurabia wordt.

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra reageert snoeihard op de uitspraken van zijn fractiegenoot, die niet meer op de VVD-lijst staat voor de komende Kamerverkiezingen.

“Uiteraard is er reden voor zorg over de grote migratiestromen maar de wijze waarop Berckmoes dit zegt, verklaart waarom ze niet op de lijst staat”, zegt Zijlstra.

De opvattingen van Berckmoes waren Zijlstra nog niet bekend, maar ze bevestigen wat hem betreft waarom het niet raar is dat ze op 15 maart ontbreekt op het stembiljet. “Gebrek aan politiek gevoel? Ik vind dat een mooie formulering”, zegt Zijlstra tegen RTL Nieuws.

De uitspraken zijn uit hun verband gerukt, zegt Berckmoes tegenover Den Helder Actueel.

In een reactie op het nieuws meldt Berckmoes dat in het interview, dat niet live op radio was maar vooraf was opgenomen, “creatief geknipt en geplakt is”. “Het klopt niet hoe een en ander nu naar voren komt. De journalist framed mij in het PVV kamp, wat volledig onterecht is.”

“Ik heb vele gematigde moslim vrienden en collega’s, maar verder ben ik wel van mening dat asielzoekers het beste binnen hun eigen cultuur kunnen worden opgevangen. Bijvoorbeeld in Afrika of Jordanië of Koeweit, et cetera.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie