Belangrijk punt voor Zeemacht

De zaalvoetballers van Zeemacht hebben in de thuiswedstrijd tegen Tigers Roermond een zwaarbevochten 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept.

“Het lijkt voor de buitenstander zo makkelijk”, vertelt gelegenheidscoach Ivar Waard. Hij nam samen met Harald de Klerk de coaching voor hun rekening, bij afwezigheid van Arjan de Klerk, die op vakantie is in Amerika. “Normaal gesproken kregen we in de vorige jaren legio kansen en daar wisten onze spitsen wel raad mee. Er wordt in de eredivisie echter zo goed verdedigd, dat we bijna geen uitgespeelde mogelijkheden kunnen creëren. We moeten noodgedwongen ook voor een meer defensieve speelstijl kiezen, omdat de tegenstander elk klein foutje genadeloos weet af te straffen. Dat is in een notendop de verklaring voor de 0-0 ruststand en het wat saaie wedstrijdverloop.”

Alleen Jordy Bos kreeg in de eerste helft een levensgrote kans om de score te openen. In de tweede helft kwam de Roermondse tegenstander op een 0-2 voorsprong door enkele mooie individuele acties. Na deze achterstand gooiden de Nieuwediepers alle schroom van zich af en trokken vol in de aanval. Dat had resultaat, want aanvoerder Melvin Damsma zorgde voor de aansluitingstreffer. David Albert wist uit een vrije trap de terechte eindstand van 2-2 op het scorebord te brengen.

Door dit gelijkspel is de Helderse ploeg opgeklommen naar de gedeeld negende plaats. Op vrijdag 2 november spelen de Sailors tegen een van de koplopers, FC Marlene, in Heerhugowaard.

Foto’s: DHFOTO.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie