Bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft maandag op verschillende wegen binnen de bebouwde kom van Den Helder op snelheid gecontroleerd. Op de Jan Verfailleweg werd maandagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 91 kilometer per uur.

Nadat met een lasergun de snelheid was gemeten, werden vijf hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. Dezelfde middag werd ook op de Kanaalweg op snelheid gelet. Hier werd een hoogste snelheid gemeten van 76 km per uur.

De controle vond plaats tussen 14:13 en 17:38 uur. Met behulp van een radarauto werd de snelheid van het verkeer uit beide richtingen gemeten. Van de 917 passanten hield het overgrote deel (96%) zich keurig aan de snelheid.

Tot slot werden tijdens een verkeerscontrole op de Torplaan, in de ochtend tussen 8:30 en 09:30 uur, ook vijf bestuurders bekeurd. Vier bestuurders reden te hard en de hoogste snelheid bedroeg 76 km/uur.

Een van de hardrijders was een snorfietser die 47 km per uur reed. Behalve voor snelheid werd ook een boete uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Alle overtreders werden staande gehouden en de snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun.

Wanneer we allemaal beter opletten in de bebouwde kom wordt het veiliger voor iedereen. Vooral voetgangers en fietsers lopen risico in het verkeer. Veel mensen weten niet dat zelfs een aanrijding met 30 kilometer per uur voor één op de tien voetgangers al dodelijk is. Simpelweg rustig rijden doet wonderen voor uw remweg.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie