Beach Cleanup Tour van Storm aan Zee tot Julianadorp

De negende etappe van de Beach Cleanup Tour 2018 begon donderdag om 10.00 uur bij Storm aan Zee in Huisduinen. Zo’n vijfenzestig deelnemers namen de grijper en recyclebare plastic zak in ontvangst van de organisatie en maakten zich op voor een schoonmaak-etappe van 7 kilometer van Huisduinen naar Julianadorp, strandpaviljoen Paal 6. Nog even met z’n allen op de foto en dan ruimen maar!

Helderse etappe
Na de Beach Cleanup tour op de waddeneilanden is de Helderse etappe de eerste op het vaste land en het was voor de zesde keer dat het traject Huisduinen-Julianadorp onder handen werd genomen.

Onder de schoonmakers vele bekende gezichten, maar dit keer waren er ook die voor het eerst meehielpen.

Ballonnen
Speciale aandacht is er voor ballonnen en paraffine. Laatstgenoemde zijn veel aangetroffen afval en door het apart te registreren hoopt de organisatie speciale aandacht te krijgen voor dit groeiende probleem. “Er zijn veel leukere alternatieven bij een feestje dan ballonnen, en dat brengen wij graag onder de aandacht”, aldus Taco van Beach Clean Up.

Veiligheid
De organisatie wijst de deelnemers op ook gevaarlijk stoffen.Dus handschoenen aan en bij twijfel niet aanraken en mensen inschakelen die er verstand van hebben.

Brechtje uit Groningen

Op het strand komen we Brechtje tegen, ze loopt in de achterste linie en zoekt minutieus naar afval. Geen sigarettenpeuk ontsnapt aan haar aandacht, want aan dat afval heeft ze echt een hekel.
De dochter van Brechtje woont in Den Helder net als haar kleinkinderen. Ze is begaan met de natuur en ruimt dan ook graag de rommel op, “Ook voor mijn kleinkinderen want het is natuurlijk ook hun strand!”

De deelnemers werden na afloop met busjes teruggebracht naar Huisduinen, het gewicht aan afval dat is opgehaald is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Foto’s: DHfoto

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie