Barth naar Raad van Toezicht GGZ NHN

Marleen Barth is dinsdag benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van GGZ Noord-Holland-Noord.

“Met de kennis die zij meebrengt vanuit diverse sectoren in de gezondheidszorg én de politiek, zijn wij verheugd dat Marleen Barth bereid is om toe te treden tot onze Raad van Toezicht”, vertelt Jos Brinkmann, lid raad van bestuur GGZ NHN.

De voormalig journaliste van dagblad Trouw vertegenwoordigde vier jaar de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer. Op dit moment is zij al zes jaar lid van de Eerste Kamer, als fractievoorzitter van de PvdA. Barth: “Het is echt een eer dat ik, op voordracht van de cliënten- en familiemedezeggenschapsraad, mag plaatsnemen in de Raad van Toezicht. Een bijzondere positie, juist ook bij deze organisatie.”

“GGZ Noord-Holland-Noord is in mijn ogen de meest innovatieve ggz-instelling van Nederland. Een voorloper als het gaat om doeltreffende behandeling van mensen met psychiatrische stoornissen en het optimaal ondersteunen van hun herstelproces. Daarnaast ben ik geboren en getogen in de regio en voelt mijn benoeming bij GGZ Noord-Holland-Noord ook een beetje als thuiskomen.”

Naast de formele kant van toezichthouden en het werkgeverschap voor de Raad van Bestuur fungeert Barth als klankbord voor de organisatie.

Ook zal Barth nauwe contacten onderhouden met de Cliënten- en Familie Medezeggenschapsraad van GGZ NHN, een raad volgens een nieuw model voor medezeggenschap, waar het belang van de cliënt en familie een gedeeld belang is en zij gezamenlijk optrekken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie