B en W steunen aanplant mini-bos

De gemeente is bereid middelen en menskracht vrij te maken voor de aanleg van een zogeheten Tiny Forest. Zo meldt het college in antwoord op vragen van de Stadspartij hierover. De gemeente wil scholen en vrijwilligers enthousiast maken voor een mini-bos. In het voorjaar van 2019 zou het eerste bosje aangeplant kunnen worden.

Een mini-bos is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Zulke bosjes kunnen in of vlak bij de stad of een school liggen. Ze bestaan uit verschillende soorten bomen, die weer insecten en vogels aantrekken.

“Een Tiny Forest voor de deur prikkelt de nieuwsgierigheid en geeft mensen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en daarover te leren”, licht het IVN toe. IVN staat voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

De Stadspartij wilde dit jaar al een begin maken met de aanleg van een stadsbos, maar dat is te kort dag. De gemeente mikt nu op 2019 waarbij het Convenant Wijkaanpak Plus wordt betrokken. Ook Woningstichting speelt een rol. Tevens gaat de gemeente op zoek naar vier mogelijke locaties.

Het IVN wil 100 Tiny Forests aanleggen in het land. In twaalf steden gaat het dit jaar al gebeuren, zoals in Almere, Alphen aan den Rijn en Meppel.

Op de foto: toekomstig groen in het stadshart van Den Helder. Bij scholen kunnen mini-bosjes aangeplant worden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie