Avondvierdaagse zit er weer op

Avondvierdaagse 2019 (Foto: Cathy Niesten).

De Avondvierdaagse zit er weer op. Het is bijna onmogelijk dat iemand dit gemist heeft, de enthousiaste lopers liepen namelijk door heel Den Helder afstanden van 5, 10 of 15 kilometer.

Twee dagen van te voren werd door het nieuwe bestuur aangegeven dat hun nieuwe routes niet goed waren gekeurd door de politie, in verband met veiligheidseisen. De verandering heeft de pret niet bedorven, de lopers hebben er net als alle voorafgaande jaren van genoten. Oud-voorzitter en EHBO Ed Smit opende de prijsuitreiking na de intocht met de woorden, “mag ik de aandacht voor het nieuwe bestuur, zij hebben de laatste maanden heel hard gewerkt”, waarna hij ook alle vrijwilligers bedankte.

Prijzen
De derde prijs voor 5 kilometer ging naar handbalvereniging DSO. De tweede prijs ging naar SV Noordkop Atletiek. De eerste prijs ging naar OKK Den Helder. De derde prijs voor de 10 kilometer ging naar basisschool De Vlieberg. De tweede prijs ging naar HSC Hermes. De eerste prijs ging naar scouting Jutters Willemsoord.

Dit jaar was er ook een aantal extra prijzen. Zo ging de 15 kilometer prijs naar Frank van Ginkel. De prijs voor de grootste groep was voor basisschool de Duynvaerder. De amusementsprijs ging naar basketbalvereniging Noordkop, omdat zij tijdens het lopen van de Avondvierdaagse hun zelfgemaakte lied zongen. Er was ook een milieuprijs, deze ging naar de Reddingsbrigade.

De Avondvierdaagse 2020 wordt gelopen van 8 tot en met 11 juni.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie