Auto over de kop tegen gevel aan

Een auto is in de nacht van zaterdag op zondag tegen de gevel van een woning aangereden. Dat gebeurde omstreeks kwart voor twee op de Texelstroomlaan.

Daarbij heeft de auto tal van schade aangericht. Zo is de auto over de kop geslagen, reed een lantaarnpaal omver, een muurtje van een voortuin en kwam de auto uiteindelijk op z’n zijkant tegen de woning tot stilstand. Ook vier andere tuinen raakten beschadigd.

De uit de grond gereden lantaarnpaal steekt door de voorruit in de woning. De nietsvermoedende bewoner kreeg dus opeens een lantaarnpaal in de woonkamer. Hoe het eenzijdige ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk, maar dat het met hoge snelheid is gegaan is zeker. Daarom onderzoekt de politie de aanrijding. Van de twee inzittenden raakte er één gewond. In de woning zelf raakte niemand gewond.

Aanhoudingen
De politie laat weten dat twee mannen van 20 jaar zijn aangehouden. Omdat het tweetal slecht aanspreekbaar was door een taalbarrière en het niet duidelijk was wie van hen had gereden, namen agenten bij beide mannen een blaastest af. Het duo blies allebei een F. De mannen werden hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het politiebureau werd een zogenaamd bloedblok afgenomen, dat wordt ingezonden naar het NFI. De auto werd in beslag genomen en technisch onderzoek wordt uitgevoerd.

Foto: Inter Visual Studio / Marcel Barriel

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie