App voor openen brug recreatievaart

Recreatieschippers in de provincie Noord-Holland kunnen gebruik maken van een app: een digitale vaargids met persoonlijke vaarinformatie én automatische openingsverzoeken voor bruggen.

Het  is onderdeel van het landelijke project Blauwe Golf, dat moet zorgen voor een betere doorstroming op water én weg. Alleen in de provincie Noord-Holland kun je via de app RiverGuide Recreant deze automatische openingsverzoeken en persoonlijke vaarinformatie ontvangen.

De schipper voert gegevens in van het schip en de vaarroute. Op basis van de locatie, opgegeven vaarroute en snelheid wordt de verwachte aankomsttijd bij een brug of sluis berekend. Deze verwachte aankomsttijd wordt via een speciaal brugmanagementsysteem (BMS) doorgegeven aan de brugwachter. De app RiverGuide Recreant toont vervolgens de route met alle bruggen en sluizen die de schipper op de route tegenkomt.

Brug- en sluiswachters beslissen wanneer de bruggen worden geopend. Zij maken gebruik van het BMS, waarin informatie staat over drukte op weg en water, openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten. Als de schipper gebruik maakt van de digitale vaargids, ziet de brugwachter in het systeem wanneer schepen bij de brug of sluis aankomen. Op basis hiervan kan hij – rekening houdend met de hulpdiensten, het openbaar vervoer en het overige wegverkeer – het beste bedientijdstip bepalen. Dit bedientijdstip krijgen schippers te zien in de app.

Meer informatie over Blauwe Golf is te vinden op de website van de provincie. Of bekijk Blauwe Golf verbindend. De app RiverGuide Recreant is gratis te downloaden via de Appstore en Playstore.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie