Anne is de nieuwe voorleeskampioen

Anne Roumeliotis uit groep 7 van basisschool De Vlieberg is voorleeskampioen van Den Helder geworden. Maandag werd in School 7 de Helderse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Kinderen van 9 basisscholen namen het tegen elkaar op.

Een deskundige jury, bestaande uit Jack Beneker, Marja Lely en Petra Clowting, had de lastige taak om de voorleesprestaties van de deelnemers te beoordelen. Uiteindelijk won Anne Roumeliotis met een fragment uit het boek “Hannes” van Aart Staartjes.

De jury vond dat zij prachtig kon voorlezen en het publiek helemaal meevoerde in het verhaal. Ook haar optreden maakte indruk: “Er zat een echte persoonlijkheid die zichtbaar plezier had in het voorlezen”, aldus juryvoorzitter Jack Beneker.

Anne gaat door naar de kwartfinale, die in maart wordt gehouden. Hierna volgt de provinciale finale, die op 7 april plaatsvindt in het theater van de openbare bibliotheek Amsterdam.

De uiteindelijke voorleeskampioen van Noord-Holland zal de provincie tenslotte vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, op 17 mei in de schouwburg van Amstelveen.

Speciale aandacht was er ook voor Glarissa de Waard van basisschool De Dijk. Zij deed buiten mededinging mee. Clarissa heeft een visuele beperking en wilde laten zien dat ook blinde kinderen plezier kunnen beleven aan lezen en voorlezen. Haar optreden maakte veel indruk op het publiek. Zelfs presentator Bert Schuiling was er even stil van.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie