Ambulances keurig op tijd

Ambulances in Den Helder zijn over het algemeen op tijd ter plaatse. In de periode mei 2014 tot en met april 2017 waren ze in 94,2 procent van de gevallen op tijd, binnen een kwartier, ter plaatse. Dat blijkt uit cijfers van de Veiligheidsregio.

Volgens de gemeentelijke norm moeten ambulances in tenminste 84 procent van de gevallen binnen vijftien minuten ter plaatse zijn. Die norm is sinds mei 2014 altijd gehaald.

In de eerste vier maanden van 2017 was 1.811 keer de inzet van een ambulance nodig. Daaronder zaten 105 ongevallen en 21 reanimaties. Uit de cijfers van de Veiligheidsregio blijkt verder dat in de eerste vier maanden van 2017 er 2.419 incidenten zijn gemeld bij de politie.

De brandweer kwam in genoemde periode 250 keer in actie, waarvan 60 keer daadwerkelijk voor een brand. De brandweer had in de genoemde periode van 36 maanden gemiddeld 1 minuut en 59 seconden nodig om uit te rukken.

De Veiligheidsregio maakte ook een top 15 van objecten waarvoor ze het vaakst moeten uitrukken. De top 3 wordt gevormd door locaties op ’s Heeren Loo (Noorderhaven), namelijk Perenhout, Kastanjehout en De Helling. In vrijwel alle gevallen bleek er geen werkelijke sprake van brand te zijn.

Ten Anker en gebouw 51 op Willemsoord maken de top 5 compleet. Andere objecten in de top 15 zijn de winkelcentra Dorperweerth en Schooten Plaza, Het Behouden Huys, De Golfstroom en Den Koogh.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie