Alleen coalitie steunt begroting 2018

De gemeentelijke begroting voor 2018 heeft het woensdagavond net aan gehaald. Van de dertig aanwezige gemeenteraadsleden (Carlo Assorgia is op vakantie) stemden 16 leden voor en 14 tegen. De gehele coalitie hielp de begroting aan een meerderheid.

Termen als broddelwerk en potverteren vielen vorige week al, tijdens het eerste deel van de begrotingsvergadering. Woensdag opnieuw kritische woorden van raadsleden die niet voor konden of willen stemmen.

“Het is dusdanig onsamenhangend dat we de volgende raad straks wel heel lastige keuzes meegeven”, sprak Tjitske Biersteker van de CU. “Er zitten zoveel keuzes in die niet GroenLinks zijn”, aldus Nel Dol. Opvallend was ook dat vrijwel geen van de door oppositiepartijen ingediende moties of amendementen een meerderheid haalden.

“Ik moet mezelf wel in de spiegel kunnen aankijken en als ik hier voor stem kan dat echt niet”, sprak Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur. Toch kwam er een meerderheid, omdat CDA, Stadspartij, PvdA en D66 ermee instemden.

Sommige onderdelen in de begroting hebben nu nog geen voldoende dekking, maar de verwachting is dat de gemeente lopende het jaar meer geld uit het Gemeentefonds (uit Den Haag dus) krijgt. Zo kan de begroting alsnog sluitend worden gemaakt.

De meerjarenbegroting eindigt volgens de huidige prognoses op termijn wel ‘in de plus’.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie